Loading...
removed_user 13 Albania
Created 20 Jun. 2012
By removed_user
Kafic.net forum » Kultura » Knjizevnost
removed_user 13 Albania
Jedna moja kolegica uzme knjigu u ruku, procita zadnju stranicu knjige i ako joj se taj kraj svidi, ona ce da procita citavu knjigu... A vi? Kako vi birate koju lektiru ce te sljedecu smazati? Ako idete u biblioteku, jel vec prije ulaza znate sta ce te iznajmiti ili tek unutar biblioteke odlucujete? Isto pitanje za kupnju knjiga koje ce te procitati... Znate li vec iz pocetka koju knjigu ce te da kupite ili vam knjige u trgovinama, knjizarama i kioscima upadnu u oci, pa ih vi zgrabite?
Provo_o 31 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
po preporuci i po žanru
TheSvetica 38 Hungary Karma: 691
zavisi , ako je izaslo nesto novo od ovih sto ih obicno citam , odem i kupim tu knjigu... a ako mi samo treba bilo sta da citam onda obicno odem u prodavnicu il biblioteku i pocnem trazit nesto sto bi me moglo interesovat ... nikad ne citam zadnju stranicu kao prvu , onda me ne bi cijela knjiga vise interesovala , ja volim iznenadjenja ... procitam uvod i ponekad je ono prelistam i procitam koju recenicu ...ako se to sve desava npr, 1300 i neke onda je obicno ne kupujem ...
knjige moraju kao prvo bit interesantne bez dugog uvoda , moraju bit poucne ili me moraju zaprepastit a u zadnje vrijeme citam i knjige koje me nasmiju do suza ....
primjer prve recenice" razmisljala je cijeli dan kako ce ubit svog muza ...
ili "otisla je u kupovinu i zaboravila ko je ... (misli se na identitet) .... meni treba na pocetku odma akcija inace nista od te ljubavi
removed_user 13 Albania
(Provo_o - @ 20 Jun. 2012)
po preporuci i po žanru

Koja god ti se knjiga preporuci ti je jel procitas? A zanr koji te najvise zanima mogu zamisliti koji je, hi hi hi...
removed_user 13 Albania
(TheSvetica - @ 20 Jun. 2012)
zavisi , ako je izaslo nesto novo od ovih sto ih obicno citam , odem i kupim tu knjigu... a ako mi samo treba bilo sta da citam onda obicno odem u prodavnicu il biblioteku i pocnem trazit nesto sto bi me moglo interesovat ... nikad ne citam zadnju stranicu kao prvu , onda me ne bi cijela knjiga vise interesovala , ja volim iznenadjenja ... procitam uvod i ponekad je ono prelistam i procitam koju recenicu ...ako se to sve desava npr, 1300 i neke onda je obicno ne kupujem ...
knjige moraju kao prvo bit interesantne bez dugog uvoda , moraju bit poucne ili me moraju zaprepastit a u zadnje vrijeme citam i knjige koje me nasmiju do suza ....
primjer prve recenice" razmisljala je cijeli dan kako ce ubit svog muza ...
ili "otisla je u kupovinu i zaboravila ko je ... (misli se na identitet) .... meni treba na pocetku odma akcija inace nista od te ljubavi

Koluko dugo potraje trazenje po prodavnici il biblioteci obicno?
TheSvetica 38 Hungary Karma: 691
najduze pola sta i onda izadjem sa 2-3 knjige vani
(removed_user - @ 20 Jun. 2012)

Koluko dugo potraje trazenje po prodavnici il biblioteci obicno?
removed_user 13 Albania
Dal da kazem blago tebi kad mozes da se suzdrzis da ih ne uzmes punmaramak i onda ne uspijes procitati osim bas 2-3?
Provo_o 31 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
(removed_user - @ 20 Jun. 2012)

Koja god ti se knjiga preporuci ti je jel procitas? A zanr koji te najvise zanima mogu zamisliti koji je, hi hi hi...

jeste.. ti mi recimo preporučiš "ljekovito djelovanje kravljih balega", i ja preporučen.. a knjigu čitam tako što je otvorim i počnem da čitam!
removed_user 13 Albania
(Provo_o - @ 21 Jun. 2012)

jeste.. ti mi recimo preporučiš "ljekovito djelovanje kravljih balega", i ja preporučen.. a knjigu čitam tako što je otvorim i počnem da čitam!

I ne zavrsis je?
removed_user 13 Albania
slicna sam ti toj navedenoj kolegici, hehe.
Hanuma_ 30 Sweden Karma: 670
(Provo_o - @ 20 Jun. 2012)
po preporuci i po žanru

ko ti to znas citat .. eh eh
Lijana 2013 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
Recenzija iste moze dosta pomoci kod kupnje ili citanja.
removed_user 13 Albania
(Lijana - @ 24 Jul. 2012)
Recenzija iste moze dosta pomoci kod kupnje ili citanja.

citas li za svaku knjigu koju uzmes citati prvo recenziju?
ramajana 2013 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
Ako mi neko preporuci neku knjigu obavezno je procitam.Recenzija moze mnogo pomoci pri odabiru ali i ne mora,jer mnogo knjiga sam posla citati po recenziji ali na kraju se ispostavi da to nije to.U biblioteci se vodim recimo nekim instiktom,e sad on je nekad ok nekada cista fula .Jednom u zivotu sam kupla knjigu i to je bilo za poklon osobi za koju sam znala da zeli tu knjigu. A od srca bih preporucila knjigu Sidney Sheldon "Ako docekam sutra"...
removed_user 13 Albania
ja ne volim da citam obsirne recenzije... volim zapravo, ali ako od neke knjige tako nesto procitam, onda tu knjigu necu citati... nije toliko interesanto dva puta jedno te isto citati... al ono sto u okviru knjige pise i prvi par recenica odlucuju da li cu da procitam neku knjigu ili bar dio nje... i kao sto vec na jednoj drugoj temi navede, nekad me jedan zanr interesuje vise od drugog i tako trazim knjige od samo jednog zanra u jednom zadatom momentu...

You have to login to be able to post comments