on se ubio iz samouvjerenja, ubio se zato sto vjeruje u nesto vece, ubio se za ideju, za viziju, za bolje sutra.. i to nema nista sa slabosti, slabi smo mi, koji volimo vise ovaj svjet, nego onaj drugi..

a njemu svaka cast, ja makar priznajem, da nemam tolka muda.. otic u rat, i borit se, je takodje ako cemo tako, jedna vrsta samoubistva, niko te netjera.. spakuj kofere, i pici dalje.. al ima ljudi koji daju zivote svoje, iz samouvjerenjea, pouzdanja i neke ideje, sto vise znaci, sto ima neki veci znacaj.. ocevina, domovina, sloboda..

tema dal je sad on postigo nesto sa tim, je druga.. dal to podrzavam, hmm.. mislim ipak da ima drugi puteva, boli kinu za njega, sto se on spalio.. al da je on kukavica, bogami nije..
(TheSvetica - @ 27 Mar. 2012)
Nisam gledala vido , samo sam procitala. Ne bi voljela ni da vidim takvo nesto o cemu si pisala.
Kako da kaznis osobu koja se vec ubila ?
Bilo kakvo samoubistvo (paljenje) je za mene dokaz slabosti. Iz bilo kojeg razloga. Koja god vjera podrzava ili dozvoljava tako nesto , a posebno ako cak ocekuje od vjernika tako nesto , je za mene neka bolesna sekte ( kaze li se i na nas tako) ...
Za svaki cilj u zivotu se boris , za neke se boris citav zivot.( mislim na emacipaciju, zene se bore, ali se ne ubijaju zbog toga nego su dovoljno jake da se citav zivot bore) Problem nije rijesen ako neko sebi uzme zivot zbog nekog cilja. Samo je onda za njega taj problem rijesen.
Citala sam jednu knjigu (ne sjecam se vise kako se zove) o katolickim vjernicima koji sebi vezu neke lanze na noge (ne znam tacno ni to kako se zove) ali uglavnom se bolom kaznjavaju.
Ako je neko zasluzio da se kazni, kaznit ce ga ili bog ili zakon, a ako nije onda tu ne moze ni pojedinac nista promjenit.
Za mene su u svakom slucaju samoubistva iz bilo kojeg razloga, veoma egosticne odluke.