(fare_sa - @ 19 Mar. 2012)
"The secret", tako se zove jedan dokumentarac, a napravljen je prema istoimenoj knjizi. Govori o "law of atraction".Nije toliko vezan za sudbinu koliko za ljudske zelje i ljudski uspjeh. Nije na odmet za pogledat, a ja bih ga svakome preporucio tko je malo izgubljen u svijetu vjerovanja i nadanja..
Jel to ona New Age knjiga, gdje prica o tome kako ako dovoljno pozelis, univerzum ce ti ispuniti? Ako vjerujes,i bice.. ?
Eh a sudbina. Vjerujem u sudbinske odredbe. Ne vjerujem da Bog kroji nase putove, al vjerujem da smo mi kao osobe tako krojene da mozemo ispuniti svoje sudbine.
U nama svima postoji nesto licno, nesto posebno, individualno, koje je neobjasnjivo. Bebe vec nakon par dana imaju nesto "svoje".. e to nesto "svoje" sto svi imamo, nas nacin razmisljanja,sklop misli, nas humor, nase emocije, nasa hrabrost, radoznalost.. E taj dio ja mislim je sudbina.. Jer bas te stvari, to nase "svoje" nam odredi kojim cemo putem u zivotu.. Mi krojimo svoju sudbinu je istina. Ali MI smo vec predredjeni od rodjenja...
Mogu neki reci da je okolina to sto nas formira..al da je to tako. Ne bi onda postojali iznimci od pravila..
Siromasi, sirocad s ulica Bangladesha...postaju bogatasi. Sinovi bogatasa luzeri. Uspjesni izvrsavaju samoubistva, pacenici prezivljavaju i nastavljaju se boriti. Dislekticari genijalci, djeca genijalaca zemljoradnici. Mnogo ljudi ide protiv norme, mnogi idu uzvodno od sire mase, mnogi se bore do poslijednje kapi krvi protiv okoline i protiv okolnosti. Mnogi idu tezim putem, jer ne mogu drugacije. Takvi su rodjeni. A mnogi laksim putem, jer takvi su rodjeni.