Loading...
removed_user 13 Albania
Created 24 Nov. 2007
By removed_user
Kafic.net forum » Relacije » Ljubav
removed_user 13 Albania
Mislim da mogu na prste izbrojati pisma koja sam poslao u zadnjih 10 godina. Svaki put kada bih pisao, i sâm bih osjecao neki uzitak. U svim slucajevima pismo bi se ticalo drage osobe i sadrzaj ne bi bio prikladan za jedan obicni e-mail. U vecini slucajeva bih pisao rukom, ali jednom ili dvaput sam isprintao dokument s kompjutera, ukljucujuci i par slika u dokumentu.

Dakle, nekad su se pisma koristila kao komunikativno sredstvo ako se vec nije telefoniralo. Danas se sve svodi manje-vise na intimne poruke, cestitke (mada su i one u neku ruku intimne) itd. Cak i vojnici koji se nalaze na ratistu negdje daleko od kuce danas mahom salju majlove djevojci ili supruzi, mozda prvenstveno jer su im faciliteti na usluzi, te u toku jednog dana mogu i poslati poruku i primiti odgovor. Toliko od mene...
removed_user 13 Albania
(removed_user - @ 24 Nov. 2007)
Danas smo u svijetu multimedija kada se nase rijeci pisanim tragom prenose brze od jedne sekunde i stignu milion km pre nego sto zatvorimo dokumenat napisat – otkucat?

Ima li neko da šalje još pisma nekoj dragoj osobi na kako neki kazu ''staromodan'' nacin? Ja lično volim takav oblik komunikacije, jer ipak mi vise znaci rukopisno djelo, jaca vise osobnost teksta

Ako je neko slicnog ili kontra mišljenja, svejedno napišite da znam ko pšta misli o tome...

Hvala...

Vas Obechani!!! 

u modernom smo svijetu, sta je covjek izumijo, pa skonto staro u novo da ubaci, sa svojim lisnim rukopisom more4s slati e-majl, al ipak staromodno na papiru je bas nekako romanticno, i to kad saljes svojoj/svoim decki/djevojcici
Pemba_Suljova 25 Bosnia and Herzegovina Karma: 648
Forum guru
Dopisujem se sa par prijateljica obicnim pismima, imam cijelu seharu u kojoj cuvam uspomene... to mi je nesto predivno.
A ljubavno pismo nemam nijedno, recimo da sam bila previse stidljiva da ih sacuvam, sve i jedno sam poderala ... A kad sam postala svjesna koliko su lijepa i rijetka, bilo je kasno,vise ih nisam dobijala .
removed_user 13 Albania
Ponekad i ja posaljem neko pismo, ipak vise se moze povjerovati kad sama napises nesto svojom rukom....

i ako mail ide brze i lakse al kad ti to sama pises to je bas nekako fino i nesto ljepo...steta je postalo vec odavno staromodno nazalost...

al hvala bogu ima nas neki sto u tome jos uzivaju ...
removed_user 13 Albania

u modernom smo svijetu, sta je covjek izumijo, pa skonto staro u novo da ubaci, sa svojim lisnim rukopisom more4s slati e-majl, al ipak staromodno na papiru je bas nekako romanticno, i to kad saljes svojoj/svoim decki/djevojcici

slazem se, jer ipak moze se skenirati rukopis, al nije uzitak kao kad kovertu s paznjom otvaras a oci ko fildzani bulje sta je unutra
removed_user 13 Albania
(Pemba_Suljova - @ 24 Nov. 2007)
Dopisujem se sa par prijateljica obicnim pismima, imam cijelu seharu u kojoj cuvam uspomene... to mi je nesto predivno.
A ljubavno pismo nemam nijedno, recimo da sam bila previse stidljiva da ih sacuvam, sve i jedno sam poderala ... A kad sam postala svjesna koliko su lijepa i rijetka, bilo je kasno,vise ih nisam dobijala .

mozda se to da sklopiti u jedan dnevnik lijepih uspomena
removed_user 13 Albania
Ponekad i ja posaljem neko pismo, ipak vise se moze povjerovati kad sama napises nesto svojom rukom....

i ako mail ide brze i lakse al kad ti to sama pises to je bas nekako fino i nesto ljepo...steta je postalo vec odavno staromodno nazalost...

al hvala bogu ima nas neki sto u tome jos uzivaju ...

I ja se smatram jednim od njih kojem nikad nije tesko sjest i napisati duge recenice, jer ovako e-mailom ili sms-om ne moze mi na um pasti sve odjednom
removed_user 13 Albania
Ima li jos neko da sara rukama hahaha po hartiji hahahaha
removed_user 13 Albania
to je u redu ako neko ima lijep rukopis kao ja , malte ne kaligrafija ,
Exotic_Mistique 62 Sweden Karma: 537
Danas smo u svijetu multimedija kada se nase rijeci pisanim tragom prenose brze od jedne sekunde i stignu milion km pre nego sto zatvorimo dokumenat napisat – otkucat?

Ima li neko da šalje još pisma nekoj dragoj osobi na kako neki kazu ''staromodan'' nacin? Ja lično volim takav oblik komunikacije, jer ipak mi vise znaci rukopisno djelo, jaca vise osobnost teksta

Ako je neko slicnog ili kontra mišljenja, svejedno napišite da znam ko pšta misli o tome...

Hvala...

Vas Obechani!!! 

Vazno je da su iskrene rijeci za toga ali sta kako mi nije vazno.
removed_user 13 Albania
(Exotic_Mistique - @ 26 Nov. 2007)

Vazno je da su iskrene rijeci za toga ali sta kako mi nije vazno.

pa slazem se i s tom tezom, nema laganja, al ipak rukopis je rukopis,,,jer mozes da raspoznas ko sto je Ivana Orleanska Kralja prepoznala, znaci ima tu emotivnog aspekta, jer i pisanje se odrazava ovisno o raspolozenju
removed_user 13 Albania
ima li neko da bi mi sarao pismo
Alana 26 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
Forum guru
PS Ispricavam se plavusama,,,to je samo pismo jedinke

Dragi sine,

Pišem ti ovo pismo, kako bi znao da ti pišem. Ako dobiješ ovo pismo, znači da je dobro stiglo. Ako ga ne primiš, javi mi, tako da ti ga ponovo pošaljem. Pišem sporo, jer znam da sporo čitaš.

Neki dan je tvoj otac pročitao u novinama da se, po statistikama, većina saobraćajnih nezgoda događa 1km od kuće, tako da smo se nedavno i mi preselili malo dalje od kuće. Kuća je prelijepa, imamo čak i veš mašinu, ali ne znam da li radi. Juče sam stavila veš da se pere, povukla vodu i veša više nije bilo...

Ovdje vrijeme i nije tako loše. Prošle nedelje samo je dva puta padala kiša - prvi put je trajalo 3 dana, a slijedeći put 4.

U vezi one jakne koju si želio, tvoj dajdza Pjer mi je rekao da, ako ti je budemo slali, da skinemo dugmad, pošto su dosta teška, jer to bi više koštalo, tako da smo skinuli dugmad i stavili ih u džep.

Napokon smo sahranili tvoga dedu: pronašli smo njegovo tjelo kada smo čistili kuću. Bio je u ormaru od onog dana kada je pobjedio, dok smo se igrali skrivaca.

Prije nekoliko dana eksplodirala je boca plina u kuhinji: tvog oca i mene je izbacilo van kroz prozor: koji osjecaj! Nakon toliko godina, otac i ja smo prvi put izašli napolje zajedno.

Pošto već spominjem tvoga oca - dobio je novi posao! Jako je ponosan. Ispod njega se nalazi oko 500 ljudi... zaposlili su ga na gradskom groblju... održava travnjak.

Tvoja sestra Julia, znaš ona koja se udala za svog muža... napokon je rodila! Ne znamo još pol, tako da ne znam da li si postao tetka ili ujak... ako bude curica, tvoja sestra će je zvati po meni... Čini mi se malo čudno da svoju ćerku zove "mama".

Tvoj rođak Pol se oženio... po cijeli dan se moli pred ženom, jer je devica. I da znaš da više ne viđamo tvoga ujaka Isidora, onoga koji je umro prošle godine...

A da ne govorim o tvom bratu Žanu... on je grozan... zatvorio je vrata od auta, a unutra su ostali ključevi. Morao se vratiti u stan kako bi uzeo duplikat i kako bi nas sve izvukao iz vozila. Katastrofa!!!

Dobro sine, neću ti napisati adresu, jer ne znam koja je. Porodica koja je ovde prije nas živjela, uzela je kućni broj sa zida i ponijela ga sa sobom.

Ako vidiš Margarit, pozdravi je, a ako je ne vidiš nemoj joj ništa govoriti.

Mama koja te voli.

PS : Htjela sam ti poslati nešto para, ali sam već zatvorila kovertu.

hahahha jesil ovo maznuo s mog bloga?
removed_user 13 Albania
Volim taj staromodan nacin komuniciranja.
Znaci pisem pisma naravno hemijskom.
Volim kad dobijem pismo a isto tako i da ga ja pisem,i to naravno vrlo vrlo dragim osobama.
Ima sms ima mail ali nije to to.
removed_user 13 Albania
i ja obožavam pisma...imam jednu kutiju sa svim čestitkama i pismima i uvjek jih volim pogledat i pročitat..
removed_user 13 Albania
imam jednu kolegicu kojom se cujem najvise pismom... isle smo zajedno u skolu i kad smo je zavrsile i jedna od druge se odselile, ona za svojim faxom, ja za svojim, mi smo ostale u kontaktu ponajvise pismima... nekad se nazovemo, cujemo preko fejsa, ili napisemo jedna drugoj mail, al to samo ako stvarno ocekujemo da se brzo odgovori... inace hemijsku u ruku i po listovima... nekako je puno sladje obadvjema...

ranije sam imala dosta kolegica s kojima sam se dopisivala, al s vremenom sve nesto prestale, lakse im preko drugih komunikativnih sredstava, tako da je samo ova skolska kolegica ostala... nazalost... bilo bi mi drago da od vise osoba dobijam pisma... rado ih i odgovorim... nekad prodje vremena da se nakanim odgovoriti, ali kad tad, odgovor stigne...

dok sam bila mladja postavila sam u jedne novine inserat da trazim sebi pen friends kako se to ranije zvalo... s nekima sam jos uvijek pomalo u kontaktu, ali preko fejsa... mozda se odlucim zapoceti ponovo i s njima se dopisivati putem poste... ali prvo bi morala saznati njihove nove adrese...

pored pisama, obozavam i razglednice... i da ih saljem, a i bome da dobijam...
removed_user 13 Albania
(removed_user - @ 25 Nov. 2010)
imam jednu kolegicu kojom se cujem najvise pismom... isle smo zajedno u skolu i kad smo je zavrsile i jedna od druge se odselile, ona za svojim faxom, ja za svojim, mi smo ostale u kontaktu ponajvise pismima... nekad se nazovemo, cujemo preko fejsa, ili napisemo jedna drugoj mail, al to samo ako stvarno ocekujemo da se brzo odgovori... inace hemijsku u ruku i po listovima... nekako je puno sladje obadvjema...

ranije sam imala dosta kolegica s kojima sam se dopisivala, al s vremenom sve nesto prestale, lakse im preko drugih komunikativnih sredstava, tako da je samo ova skolska kolegica ostala... nazalost... bilo bi mi drago da od vise osoba dobijam pisma... rado ih i odgovorim... nekad prodje vremena da se nakanim odgovoriti, ali kad tad, odgovor stigne...

dok sam bila mladja postavila sam u jedne novine inserat da trazim sebi pen friends kako se to ranije zvalo... s nekima sam jos uvijek pomalo u kontaktu, ali preko fejsa... mozda se odlucim zapoceti ponovo i s njima se dopisivati putem poste... ali prvo bi morala saznati njihove nove adrese...

pored pisama, obozavam i razglednice... i da ih saljem, a i bome da dobijam...

Daj adresu, da ti pošaljem postcard ) i pismoooo

a sječam se toga..pen friends...i to sam se ja neekadd prijavila (dok sam bila još u osnovnoj )
El_Fatih 33 Afghanistan Karma: 551
svako pimo njoj počinjem ovako:
"tu na našm mjestu starom................................
a završavam
" da mi dođeš kroz šljivike i livade"

joj što vlim šipražje...........................
štaš', seljačka posla.......................

You have to login to be able to post comments