Pružila si veoma zadovoljavajući odgovor. Slažem se da postoje različiti vidovi ljubavi. Čak bi otišao dotle da kažem kako je svaka različita. Čak i ljubav prema ocu nije jednaka ljubavi prema mami. Tema se ipak odnosi na onu romantičnu ljubav, i u kojoj mjeri upotreba razuma ide na račun te, nazovim je, romantike. Vjerovatno stvari treba uzeti onako kako dođu, te tu svo mozganje unaprijed postaje suvišno. Učinilo mi se da mogu odrediti neku formulu, matematički zakon koji će obuhvatati varijable kao što su standard, osjećaji, starost, ali vidim da to nema nikakvog smisla. Svaka funkcioniše po nekoj svojoj formuli. Ipak postoje odnosi koji vrijede, a to je da je starost proporcionalna s razumom. Da je razum anti-proporcionalan s romantikom, i eto, dođeš do zaključka da, kako starimo, sve nam se teže zaljubiti.
(removed_user - @ 15 Jun. 2010)

Eh ovako, s ovim želim reći / napisati slijedeće:
Kad bi svaki čovjek pogledao u sebe, shvatio koji sastojci su mu potrebni za razvoj organizma, za napredak, motivaciju mogao bi da voli, a pritom da se ne ograničava na materijalne vrijednosti niti fizičke atribute ! Istina, novac je često motiv. Motiv da radimo, da budemo korisni.. Ali da li je motiv da volimo osobu, koja nam ne odgovara, ne postuje nas, ne razumije? - Nikad nisam gledala na novac, jer zbog novca nisam imala priliku da upoznam rođenog oca, mislim njegovu ličnost kao ni on moju.
Da li su godine, bore na licu, sijeda kosa ili neka fizička mana razlozi da nekog ne prihvatimo i ne upoznamo?
Da, vjerovatno su bitne osobama koje nisu prihvatile i upoznale same sebe, koje još nisu odlučili ko su i šta žele pa su krenuli putem većine. Ja lično volim starije muškarce, jer su oni odlučniji, racionalniji i znaju šta žele. Kad bi pobudili svijest uspavane psihe, onda bi mogli i da slijepo i nesvjesno volimo.
Namjerno sam navela primjere prijateljstva, koji označavaju također ljubav. Koliko smo puta svi mi zajedno bili bez love pa smo se krpili i nismo jedno drugo ostavljali. Niti smo prosjačili i gledali da pojedino izvučemo dupe.
Ljubav je SLOGA, a ne lijepe oči, usne, tijelo, sise ili penis ! Ljubav nije sex, sex je produkt strasti. Strast je potreba izrikanih hormona !
Kad naučimo razlike između zaljubljenosti i ljubavi, tjelesne privlačnosti i simbolike ličnosti, potrebe jedinke i potrebe novčanika ( kreditne kartice) naći ćemo i recept.
Sve ostalo je mlaćenje slame, nesvijest svijesti koju vodi parola "Kud svi turci, tuD i mali Mujo". Bit' ću kao i ostali, da bi mogao bolje i ugodnije živjeti!
Svi smo sebični, jer želimo dobro materijalno stanje.. Što ne bi bili još sebičniji pa žrtvovali to materijalno stanje za duševno...
Lele, i ja svašta nešto napisah