Loading...
removed_user 13 Albania
Created 12 Jul. 2008
By removed_user
Kafic.net forum » Relacije » Ljubav
ervina- 23 France Karma: 618
I mrznja je osjecaj. A ja necu da gajim ikakve osjecaje do te osobe. Cak ni mrznju jer ona vise skodi meni nego njemu.
Crni_Andjeo13 26 Austria Karma: 524
da ali mislim da uvek mora bit dobar razlog da bi nekog mogla da zamrzim....naravno mog zadnjeg decka toliko mrzim da mi je muka kad ga vidim...najvise bi volila da ga izbrisem sa zemlje
boka73 40 Germany Karma: 693
Mislim da nisam nikada mrzila onog koga sam voljela. Jesam samo patila al mrzila nikad
removed_user 13 Albania
prava mrznja je prava ljubav.. dakle sto vise stvarate neku sliku "mrznje".. sve vise tu osobu volite..ali ne zelite priznati
removed_user 13 Albania
(Crni_Andjeo13 - @ 09 Jul. 2009)
da ali mislim da uvek mora bit dobar razlog da bi nekog mogla da zamrzim....naravno mog zadnjeg decka toliko mrzim da mi je muka kad ga vidim...najvise bi volila da ga izbrisem sa zemlje

izbrisi ga bona,............to nebi trebao bit problem
SpolnoPrenosiva 21 Afghanistan Karma: 830
Forum guru
I men je bivshi rekao, da me sad onoliko mrzi, koliko me je nekada volio.
Sere!!

Kontas...
removed_user 13 Albania
Mrznja je negativna emocija, totalna suprostonst ljubavi.

Ali ipak je jos uvijek emocija.

Desilo mi se to s jednim decko, ali ne tako preko noc.

Bio je dug niz godina sav moj svijet, sav moj ponos i moja jedina i najveca ljubav.

Ali s vremenom me je poceo sve vise razocarati i ''ubijati'' moju ljubav.

Postajao jedan momenat u mom zivotu kada nisam znala sta prema tom liku osjecam,

te dvije emocije su me totalno uzbunjivale.

U jednom momnetu sam ga volila u drugom mrzila.

S vremenom se ta ljubav pretvorila u mrznju, sama misao na tu osobu izazivala je gadjenje u meni.

Sada... ne osjecam apsolutno nista prema njemu, ni ljubav, ni mrznju.

Prodjem pored njega kao da je vazduh.
removed_user 13 Albania
(removed_user - @ 10 Jul. 2009)
Mrznja je negativna emocija, totalna suprostonst ljubavi.

Ali ipak je jos uvijek emocija.

Desilo mi se to s jednim decko, ali ne tako preko noc.

Bio je dug niz godina sav moj svijet, sav moj ponos i moja jedina i najveca ljubav.

Ali s vremenom me je poceo sve vise razocarati i ''ubijati'' moju ljubav.

Postajao jedan momenat u mom zivotu kada nisam znala sta prema tom liku osjecam,

te dvije emocije su me totalno uzbunjivale.

U jednom momnetu sam ga volila u drugom mrzila.

S vremenom se ta ljubav pretvorila u mrznju, sama misao na tu osobu izazivala je gadjenje u meni.

Sada... ne osjecam apsolutno nista prema njemu, ni ljubav, ni mrznju.

Prodjem pored njega kao da je vazduh.

prođes pored njega kako pored zida,
jas jadan
removed_user 13 Albania

prođes pored njega kako pored zida,
jas jadan

Ne znam da li bih te osjecaje mogla nazvati ravnodusnost, ustvari uopce nema nikakih osjecaja.

Kad sam osjecala mrznju, znala sam da je to negativna emocija.

A sad.... aman nista.

I mislim da je tako psihicko stanje gore nego sama mrznja.
removed_user 13 Albania

Ne znam da li bih te osjecaje mogla nazvati ravnodusnost, ustvari uopce nema nikakih osjecaja.

Kad sam osjecala mrznju, znala sam da je to negativna emocija.

A sad.... aman nista.

I mislim da je tako psihicko stanje gore nego sama mrznja.

daj bolan gdje ravnodusnost moze bit gora od mrznje,
nema smisla
removed_user 13 Albania

daj bolan gdje ravnodusnost moze bit gora od mrznje,
nema smisla

Suvise komlikovano za neku javnu raspravu
Tarina 29 Austria Karma: 597
Desilo mi se to da sam prestala voljeti...bili smo dugo zajedno i jednostavno,ne mogu reci od jednom ali s vremenom sam pocela uocavati ono sto mi prije nije smetalo....
Svoje slobodno vrijeme sam na kraju radije provodila do tada manje vaznim ljudima nego s njim,ali ga nisam mrzila...jednostavno nestalo ljubavi
removed_user 13 Albania
I mrznja je osjecaj, samo da ne postanemo apaticni , to je vec problem :&
removed_user 13 Albania
hmm to se moze desiti
ako ne ispada fer a ito samo ako vrjedja curu i nakraju trazi to
El_Fatih 33 Afghanistan Karma: 551
kako mrzjeti nekoga sa kim smo dijeili nekakva najtanija osjećanja(doduše ako smo ih?).
kakav je to naš ego da smo mi uvijek u pravu i da nikad nijesmo krivi?
Japanac 30 Bosnia and Herzegovina Karma: 719
Admin
Forum guru
Ne umijem da mrzim, a pogotovo ne nekoga koga sam volio. Dosta puta se osoba nadje povrijedjena nakon raskida, pa taj bol i strah od samoce pokusava izlijeciti tako sto pocinje u svojoj glavi stvarati neopravdanu averziju prema toj osobi. Sve to cini sa ciljem da svoju bol ublazi tako sto ce samog/samu sebe ubijediti da je ta/taj bio "kreten". To je princip kiselih jabuka u psihologiji, jabuka koja je daleko i na nedohvat, pa covjek onda sebe onda tjesi sa "ma yebat je, svakako je kisela".

Ja zato uvijek sve najbolje o svojim bivsim curama govorim. Ruzno je lose pricati o bivsim i stvarati neke negativne emocije prema tim osobama. Mozda sam i ja samo imao srece, pa me nijedna nije povrijedila nekom prevarom ili drugim ruznim stvarima, pa i nemam sta lose misliti o svojim bivsim curama.
Memo031 37 Sweden Karma: 500
(Japanac - @ 18 Nov. 2010)
Ne umijem da mrzim, a pogotovo ne nekoga koga sam volio. Dosta puta se osoba nadje povrijedjena nakon raskida, pa taj bol i strah od samoce pokusava izlijeciti tako sto pocinje u svojoj glavi stvarati neopravdanu averziju prema toj osobi. Sve to cini sa ciljem da svoju bol ublazi tako sto ce samog/samu sebe ubijediti da je ta/taj bio "kreten". To je princip kiselih jabuka u psihologiji, jabuka koja je daleko i na nedohvat, pa covjek onda sebe onda tjesi sa "ma yebat je, svakako je kisela".

Ja zato uvijek sve najbolje o svojim bivsim curama govorim. Ruzno je lose pricati o bivsim i stvarati neke negativne emocije prema tim osobama. Mozda sam i ja samo imao srece, pa me nijedna nije povrijedila nekom prevarom ili drugim ruznim stvarima, pa i nemam sta lose misliti o svojim bivsim curama.

A super si ovo napiso
A udje u HEDONISTICKU TEORIJU
Osnovna pokretacka snaga coveka je teznja za postizanjem zadovoljstva i nastojanje da se izbegne bol!!! Covek ocenjuje sta ce mu olaksati,i prozivesti manje nevolje.

A ja mislim da ima tu i sihri kad neko poslije ljubavi pocne nekoga da mrzi to su sihre il crna lagija.Povezanost emocija i tih misli da pocnu da pricaju ruzne stvari o svojoj bivsoj ljubavi jer mu je neka druga il drugi bacio sihre il crnu magiju.A mozda ako neko prica lose o svoj bivsoj a sad nije pod sihrama il crnom magijom je razlog sto je bio u toj vezi iz razloga sto je bio pod sihrama il crnom magijom ...
dama_ai 30 Bosnia and Herzegovina Karma: 709
Ne mrzim nikoga pa ni te Bivse momcice
dijelili smo neka dobra i kad se to pocelo pretvarati u zlo lijepo se ja oDkucila oDatle da ne bih pobijesnila dzabe ima bolje uvijek i moze Bolje
JaNellius 23 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
hmmm prerastanje u mrznju... msm uredu je da neke osobe ne zelis vise pored sebe.... ali vjeruj to nije mrznja... nego jednostavno distanciranje.... jer ne vidis svrhu nekog bliskog kontakta s tim osobama.....
maaAL 25 Bosnia and Herzegovina Karma: 633
joj meni se bas to dogodilo...bila sam sa momkom i voljela sam ga samo odjedanput mi se zgadio......mislila sam da je prolazn faza ali nije bila raskinuli smo...ali ni sada mi nije jasno sta je biloo...

You have to login to be able to post comments