(Japanac - @ 18 Nov. 2010)
Ne umijem da mrzim, a pogotovo ne nekoga koga sam volio. Dosta puta se osoba nadje povrijedjena nakon raskida, pa taj bol i strah od samoce pokusava izlijeciti tako sto pocinje u svojoj glavi stvarati neopravdanu averziju prema toj osobi. Sve to cini sa ciljem da svoju bol ublazi tako sto ce samog/samu sebe ubijediti da je ta/taj bio "kreten". To je princip kiselih jabuka u psihologiji, jabuka koja je daleko i na nedohvat, pa covjek onda sebe onda tjesi sa "ma yebat je, svakako je kisela".
Ja zato uvijek sve najbolje o svojim bivsim curama govorim. Ruzno je lose pricati o bivsim i stvarati neke negativne emocije prema tim osobama. Mozda sam i ja samo imao srece, pa me nijedna nije povrijedila nekom prevarom ili drugim ruznim stvarima, pa i nemam sta lose misliti o svojim bivsim curama.
A super si ovo napiso

A udje u HEDONISTICKU TEORIJU

Osnovna pokretacka snaga coveka je teznja za postizanjem zadovoljstva i nastojanje da se izbegne bol!!! Covek ocenjuje sta ce mu olaksati,i prozivesti manje nevolje.
A ja mislim da ima tu i sihri kad neko poslije ljubavi pocne nekoga da mrzi to su sihre il crna lagija.Povezanost emocija i tih misli da pocnu da pricaju ruzne stvari o svojoj bivsoj ljubavi jer mu je neka druga il drugi bacio sihre il crnu magiju.A mozda ako neko prica lose o svoj bivsoj a sad nije pod sihrama il crnom magijom je razlog sto je bio u toj vezi iz razloga sto je bio pod sihrama il crnom magijom ...