(TheSvetica - @ 10 Mar. 2012)
moram reagovat na ovo "Usput bih da dodam. U slucajivima gdje se to tako nesta desava, da se rodbina uzima medjusobno, je cisto iz razloga, kako bi drzali tu neki svoj ponos, i sacuvali svoje prezime i sirili familiju(s istim prezimenom), selo i odakle poticu. To je to.
koji ba ponos ? to sto oni zovu "ponos" to se u svijetu zove psihicka bolest ! i ne da je samo psihicka nego je i fizicka ...koliko procenata ih je nesposobno ? i sta sire s tim ? sire bolest ... jepem im logiku
i to sto ti kazes da mogu birat. da, mogu birat, hocel tetkinu il ce amidzinu cerku.
i sto se tice tog remixa u mojoj prici , moram da ti ispricam jos nesto
imam prijateljicu libanonku i sestra joj se uda za amidzica . ja kad sam gledala slike sa svadbe , da ona nije bila u vjencanici, misla bi da se udala za brata, toliko su slicni... haj sto to ali sto je ta sestra svaki dan zvala i plakala na telefonu ... moja prijateljica to nije mogla u familiji vise izdrzat , upozna ovde nekog americkog vojnika , vjenca se tajno za njega , zivila je kod kuce nekih mjesec dana, da niko ne bi sta posumljo, i pobjegne s dvije kese odjece s njim u ameriku . de ti meni sad reci jel takvi roditelji, koji biraju djeci bracnog partnera, i malo vole svoju djecu ???
Kao prvo ko sam ja da sudim tu?
Al pokusat cu na neki nacin da ti pojasnim neke stvari, kako ne bih zabune bilo..
Eh ovako..taj 'ponos' sto se tako i u svijetu zove, samo sto je misljenje tvoje...da je pshicka i fizicka bolest. Nazovi kako hoces...
Ni ja se bas ne bih dicila takvim 'ponosom' iskreno...pri tome mi je svejedno.
Jednom sam citala knjigu o tome..kako bih to sve bolje shvatila ..iako te zanima, mozes i ti procitati..veoma poucno.
Knjiga se bas radi o tom 'ponosou' ili ti ga nekoj casti...na njemacki ev pokusala sam ti naci prijevod..pise "ehren" et, pa ako znas sta to znaci..trazi nesto po tim naslovu ili slicno.
E sad to sto me pitas..dal ti rodelji koji biraju svojoj djeci partnera, dal ih vole?
Kad procitas mi postove iznad vidjeces da sam pisala da je to zabranjeno, pod br. 1. Uostalom, valjda svaki roditelj voli ili bih trebao voliti svoje dijete???

Nemogu im se ja podvuci pod kozu..nazalost. I na kraju da kazem, malo jasnije...roditelji su samo tu da nas podrze u Nasim odabiru a ne da nam biraju.
Toliko od mene.. Svabice !