Loading...
removed_user 13 Albania
Created 02 Sep. 2006
By removed_user
Kafic.net forum » Nauka » Matematika
Verdandi 30 Sweden Karma: 663
Forum guru
i ja sam skontala njemac...zivi u zelenoj kuci, pije kafu i svira gitaru... komso mu svedo u bijelom s cukoom i pivom, i crvendach britanac?! ...ma ko zna sta sam ja skontala...heheh, radila sam ovo pricajuci na telefon....al ne radila ga ja opet (lijena sam)...vjerujem da je ovo rijesenje (kada lila rekla, ne mere bit pogresno)...
znaci njemac je odgovor..a uzelo mi je oko pola sata ( mama na telefonu bila, mere bit da je i duzo bilo)
removed_user 13 Albania
Hehe... mislim da ako nacrtate 5 kucica i ispod svake napisete pod 1) 2) i 3) sta ko pije, svira i drzi, a iznad svake kucice napisete boju kucice, cete shvatiti da ipak nemoze biti Njemac. Imacete 5 komadica papira koje mozete premijestati, tako da SVI uslovi budu ispunjeni.
Forum guru
ev sta moj papir "kontanja" kaze..
1.a kucha Zhuta: norvezanin, Klavir, voda, machichi
2.a kucha Plava: danac, truba, chaj, konji
3.a kucha Crvena: britanac, violina, mlijeko, ptice
4.a kucha Zelena: njemac, gitara, kafa (i nist tj znaci, ribice)
5.a kucha Bijela: svedo, harmonika, pivo, pas

ee sad...dje fulim, pojma nemam .. deder ti meni nadji gresku... jer kako god pogledam, svi su mi uslovi ispunjeni...il je to to, il sam ja hablek il ovaj zadatak ima vise rijesenja...
removed_user 13 Albania
Erase and rewind cause I've been changing my mind Nema sta Verdandi (i lila19) tvoj odgovor je tacan kao i moj, ustvari tacniji nego moj... Sve ustvari zavisi od toga kako se razumije uslov "zelena kuca je lijevo od bijele kuce". Da li je ona tik lijevo od bijele (kako sam i ja to u pocetku shvatio) ili je lijevo u odnosu na nju pa bilo gdje da ona bila. Mislim ipak da je tvoje shvatanje tacno, a moje je vec tumacenje - ne znam kako bi ova recenica zvucala na engleskom (to the left from ili on the left side of) ili na drugim jezicima jer mislim da nije 100 % jasno jesu li zelena i bijela susjedi ili je zelena jednostavno negdje lijevo od bijele. U svakom slucaju kako god shvatili frazu tvoj odgovor vazi. Moje rjesenje je bilo ovako:

1. kuca Zelena: norvezanin, truba, kafa, ribice
2. kuca Plava: njemac, gitara, voda, mace
3. kuca Zuta: svedjanin, klavir, mlijeko, pas
4. kuca Crvena: britanac, harmonika, pivo, konji
5. kuca bijela: danac, violina, caj, ptice

Plava i bijela kucha su ustvari ostale na istom mjestu kao i kod tebe. Ipak se moze reci da postoji samo jedno rjesenje, ako su zelena i bijela susjedi.
removed_user 13 Albania
Izgleda da sam ja ipak medju onih 98 % Ipak je "znimljiv" test.
Forum guru
dobar zadatak..inace nisam neki ljubitelj ovih pitalica..al ovaj je okej
a subjektivno tumacenje zadatka su uvijek bile kljucne za rijesenje.....
nuki_ 25 Bosnia and Herzegovina Karma: 690
A ja bas mislio stavit taj zadatak ovde da vidim kako vama ide. heheheh
meni je trebalo 20 -tak min.
travnikgirl 22 Bosnia and Herzegovina Karma: 500
znate sta....meni ova matematika nikad ne ide nit ce mi kad ici zato vama ssvaaka cast hhehe....samo tako nastavite kad mozete heh kisss
Haris_Boss 25 Austria Karma: 610
jebi neko znao formuslu od
cosinusa
ili od
tangenza
ili kako se
izracuna
provisija
carine
MRACAN 32 Slovenia Karma: 500
(Haris_Boss - @ 21 Oct. 2007)
carine

a sto ce ti to kako se izracunava valjda je to lako a znas izvlaciti ih preko jedne i druge ili ctgx ili stgx i slicne varijacije :
removed_user 13 Albania
hmm otkad se za proviziju koristi trigonometrija?
removed_user 13 Albania
Otkako je Haris_Boss-a
removed_user 13 Albania
Ja bi isto kakav zanimljiv zadatak...nisam dugo rešavala ........sad samo nešto bezveze "računamo" in da sQl .....dokaži ovo, dokaži ono.....

You have to login to be able to post comments