Dobra tema
2008. godine je Srbija bila odličan domaćin Eurosong Contesta ! Dokaz da možemo biti dio europskih dešavanja i dokazati da smo i mi dio Evrope !
Čitala sam nešto o tome pa evo izjave predsjednika sportskih saveza BiH, Hrvatske i Srbije
-Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić :„Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo“.
-Predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković : „Ako FIFA i UEFA budu htjeli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude".
-Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić:. „Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati nego mora imati logističku podršku svoje vlade“, ističe Srebrić.
Ne volim copy / paste, ali eto
Nogomet je postao najveći magnet za profit! Uložili bi puno, ali bi sigurno zaradili više pogotovo kad je riječ o jednom prvenstvu ! FIFA i UEFA su puni brodovi, a ipak su one odgovorne za organizaciju !
Pitanje je samo, da li bi mi kao NAROD mogli bez ikakvih problema biti domaćini, a da pritom ne titraju iskrice među nama !

To je ipak za 10 godina. Možda nam MENTALITET napreduje, a i BPD !

Kad su Austrijanci mogli biti domaćini onako škrti i neljubazni, može svako